top of page

Jouw glazenplafond bepaald jouw resultaten van vandaag

De beperking die jij ervaart, ligt voor een groot deel bij jezelf. Je eigen gecreëerde glazen plafond zorgt voor 'groeipijn' en kan je gaan beperken als ondernemer:


+ het maximale uurtarief dat je vraagt (durft te vragen)

+ of je als CEO de organisatie naar die volgende fase helpt

+ of je winstgevende voorstellen stuurt naar klanten

+ of je alles zelf blijft doen of je kunt uitbesteden

+ of je durft lost te laten wat niet meer dient


Het uit zich op alle niveau's in elk bedrijf.


Er zijn 3 dingen heel belangrijk:


+ zelfkennis

+ zelfvertrouwen

+ competentie


En je krijgt JUIST meer zelfvertrouwen DOOR je competenties en zelfkennis te ontwikkelen.


Waar je nu ook staat, als jij soms twijfelt aan je eigen kunnen of groeipijn ervaart, is dit relevant voor jou.


Ik had laatst een coach sessie met een ondernemer in de scale-up fase van zijn bedrijf. Vanaf de start-up fase tot nu ging het altijd goed met de organisatie, flow. Maar nu stokt de groei, winst en nieuwe klanten blijven uit en dat frustreert hem, maar ook de investeerders..


Na een gesprek van 30 minuten, kwamen we tot de kern van het probleem. Er is een goed product en een markt, maar leiderschap is even belangrijk om te zorgen dat er gebeurt wat er gedaan moet worden.


"ik weet wat er moet gebeuren, maar ik weet niet of ik in staat ben om als CEO die volgende stap te nemen" en "soms wacht ik tot iemand die keuze maakt, maar dan besef ik dat ik de gene ben waar mensen naartoe komen. Dat is beangstigend."


Die twijfel over jezelf is ook goed he. Het zorgt ervoor dat je kritisch naar jezelf kunt kijken, maar zorg dan wel dat je er iets mee doet: ontwikkel je competenties. Anders vertaalt het zicht door naar je bedrijf:


+ gebrek aan focus & prioriteit

+ onzekerheid over en in de organisatie

+ gebrek aan motivatie

+ uitblijven van voortgang op doelen


JIJ krijgt waarvan JIJ gelooft dat je het waard bent.


Op dit moment ben je misschien NOG niet die CEO die in staat is om het bedrijf naar de volgende fase te brengen of heb je als zzp-er nog niet voldoende expertise om 120,- per uur te factureren, maar dat betekent niet dat die potentie er niet is.


Leer meegroeien met je bedrijf, de uitdagingen en mogelijkheden.


In elke fase van je leven of bedrijf kom je groeipijn tegen. Dit uit zicht in signalen (jij ervaart ze als weerstand) die aangeven dat het tijd is voor de volgende stap. Pak het met beide handen aan en weet: WEERSTAND is groei.


Want als je doet wat je deed, zul je krijgen wat je kreeg. Maar niemanand gaat het voor je doen, pak die regie!


Ben of ken jij een ondernemer met groeipijn? En waar merk je dat aan?


In mijn 100 dagen programma 'De Estafette' help ik jou en je team met plezier en focus naar die volgende fase door meer zelfsturing en structuur. Ready for the next chapter?#mindbender #glazenplafond #groeipijn #scalingup #ondernemerscoach #businesscoach #teamcoach #agile #scrum #weerstand #gezondegroei


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page